Advies

Zorgeloos spelen met ons Advies

ABOS heeft meer dan 25 jaar ervaring als onafhankelijke partij op het gebied van inspectie en onderhoud van speel- en sporttoestellen. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, horeca- en recreatiebedrijven, scholen en kinderopvang organisaties. Graag laten we hen profiteren van onze kennis en ervaring.

Een blond meisje glijdt van een houten speeltoestel aan het water in Vinkeveen
De adviezen van ABOS

Waarover wij adviseren

Een ABOS-medewerker en een klein meisje staan op een houten steiger bij een meer

Advies over (her)plaatsing of (her)inrichting

Bent u van plan om een nieuwe (natuurlijke) speeltuin in te (laten) richten en wilt u weten of het plan voldoet aan alle normen? Wij geven u graag advies en checken het plan op veiligheid. 

ABOS adviseert onafhankelijk bij het herinrichten van een speelplaats. Heeft de inspectie aangewezen dat herinrichting van de speelplek beter is dan het of onderhouden van toestellen?  Ook dan kunnen we u optimaal adviseren.
Aansluitend aan het advies kan ABOS ook de herinrichting verzorgen. Hiervoor werken we samen met betrouwbare partners.
Wij hebben het hele proces in huis.

Een houten speeltoestel met spelende kinderen op een schoolterrein

Onafhankelijk advies 

ABOS is gepokt en gemazeld in het onafhankelijk inspecteren en weet als geen ander om te gaan met de normen en de wet. Daarom blijven wij ook als adviseur graag onafhankelijk. Onze adviseurs kijken projectmatig mee met uw project, en kunnen niet door u worden gedetacheerd. Daar kiest ABOS heel bewust voor. Wij geloven dat extern advies het beste en snelste werkt. Onafhankelijk, efficiënt en doelgericht: veilig spelen voor onze kinderen.

Een vogelperspectief van een speeltuin

Integraal advies 

In onze integrale aanpak zit advies verweven. Vanuit jarenlange samenwerking en klantenbinding zijn we voor vele opdrachtgevers de partner voor speelveiligheid. Zo werken we het liefste: vanuit de relatie bouwen aan het welzijn van kinderen. 

Vanuit integraal advies maken we bijvoorbeeld Meerjaren Onderhoudsplannen met gemeentes, die worden gebruikt voor beleidsplannen.

Een ABOS-medewerker staat in het zand en inspecteert een speeltoestel

Opleveringsinspectie

Wanneer er een gecertificeerd speeltoestel geplaatst is, kunnen kinderen als het goed is veilig gaan spelen. Na de plaatsing is het wel verstandig om de voorschriften van de fabrikant te toetsen in de praktijk. Zo weet u namelijk zeker dat wat u plaatst goed is. Met name bij natuurlijk speelelementen raden wij aan om de opleveringsinspectie te doen.

Met de opleveringsinspectie toetsen wij het technisch constructiedossier van de fabrikant in de praktijk. De resultaten hiervan ontvangt u weer in een overzichtelijk inspectierapport.

Twee inspecteurs kijken naar een speeltoestel

Kennisdeling

Speelveiligheid is een belangrijk thema. Daarom leveren wij een actieve bijdrage aan het delen van kennis.

Personeelsleden van ABOS zijn lid van de branchevereniging Stichting Veilig Spelen. Hier praten we over de juiste interpretatie van de normen en kunnen we onduidelijkheden direct bij de bron aanpakken. Vooral als normen veranderen is het belangrijk om kennis op peil te houden. 

Daarnaast geeft ABOS cursussen aan medewerkers van organisaties, zoals gemeentes. Dankzij de informatie die u hier krijgt bent u zelf in staat om zelf tussentijdse visuele inspecties te doen. Waar nodig leggen we ook de normen uit aan opdrachtgevers in Nederland en België. 

De jaarlijkse inspectie – die moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd inspecteur - blijft ABOS voor u uitvoeren.

Alles lezen over normen, techniek en speelveiligheid?

In onze kennisbank vindt u allerlei interessante artikelen.

Een groepsfoto van het ABOS-team met de bedrijfsbus in een natuurgebied
Verheij Integrale groenzorg & ABOS

Integraal samenwerken

Vanaf oktober 2022 werkt ABOS intensief samen met Verheij Integrale groenzorg. Dankzij deze samenwerking heeft ABOS haar slagkracht verder vergroot en maakt ze gebruik van de aanwezige kennis over groen en spelen bij Verheij. Verheij verbreedt door de samenwerking met ABOS dan weer haar integrale dienstverlening.

Heeft u een advies nodig?

Neem direct contact op met een van onze veiligheidsadviseurs voor advies over de speelveiligheid. Veel vragen kunnen we beantwoorden, dus aarzel niet.

Een rij ABOS-bedrijfsbussen op de bedrijfsparkeerplaats
Een ABOS-medewerker staat op een houten aanlegplaats met een inspectie toestel in zijn handen
De adviseurs van ABOS hebben liefde voor hun vak en voor kinderen. Dat merk je aan alles!"
Het logo van Staatsbosbeheer

Jelle Postma

Senior Boswachter Beheer

Laat uw ontwerpplan toetsen door onze adviseurs

Een uitnodiging aan klanten om contact op te nemen voor meer informatie of om een ontwerpplan te laten toetsen.

Een ontwerpplan van een speelterrein
Groen vinkje

Veelgestelde vragen

We krijgen regelmatig vragen over onze dienstverlening of de normen voor veilig spelen. Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

Een glimlachende ABOS-klantenservice medewerker is aan het telefoneren

Wat is een MJOP?

In een meerjaren onderhoudsplanning ziet u de kosten voor het onderhoud van speeltoestellen op de lange termijn. Op basis van de waarde, leeftijd, materialen en staat van onderhoud van elk speeltoestel laten we zien hoe lang we verwachten dat uw speeltoestellen meegaan. In het MJOP zetten we daarnaast op een rijtje welke investeringen er in de komende jaren nodig zijn om de speeltoestellen te onderhouden.

Waarom kiezen voor onderhoud en niet voor losse reparaties?

Dankzij een onderhoudscontract neemt ABOS het initiatief om de veiligheid van uw speeltoestellen te waarborgen. Wij houden de kwaliteit van uw speeltoestellen in de gaten, doen de nodige inspecties en plegen waar nodig onderhoud. Wij ontzorgen u dus volkomen, en houden u tegelijkertijd goed om de hoogte. U komt er dan niet pas tijdens een jaarlijkse inspectie achter dat een speeltoestel wat mankeert, maar kunt jaarrond de veiligheid van de toestellen inzien.

Hoe meer speeltoestellen u in beheer heeft, hoe interessanter een onderhoudscontract voor u is.

Heeft u nog een vraag?

Neem gerust contact met ons op.

Direct advies aanvragen

Heeft u vragen over onze dienstverlening of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Wilt u meer weten over het werken bij ABOS, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Hartelijk dank! Je inzending is ontvangen!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.