Speeltoestellen op een grasveld in een woonwijk in Opmeer

Gemeente Opmeer

Inspectie
Onderhoud
Gemeente Opmeer is een groene, kleine plattelandsgemeente in West-Friesland. De gemeente heeft 12.000 inwoners en is een van de weinige, kleine zelfstandige gemeentes.
  • Sector

    Overheid
  • Locatie

    Regio Opmeer

Totaalpakket

“De Gemeente Opmeer werkt al meer dan 10 jaar met ABOS samen”, aldus Harry van Langen, coördinator groenbeheer. “Dit gaat erg goed. Eenmaal per jaar voeren ze de verplichte veiligheidsinspectie uit bij onze ruim 200 speel- en sporttoestellen. De inspecties worden zorgvuldig geregistreerd.”

Het totaalpakket dat ABOS aanbiedt spreekt Van Langen aan. “Is er een schroefje los en wordt er daarom een afwijking geconstateerd? Ze bellen niet gelijk op, maar regelen dat het schroefje vervangen wordt. Dat kleinschalige onderhoud helpt om onze speeltoestellen in goede conditie te houden.”

Het logo van de Gemeente Opmeer
Een ABOS-medewerker staat op zand en boort een schroef in een wipwap

Meedenken

Het doel van ABOS en Gemeente Opmeer is gelijk: veilig spelen door veilige speeltoestellen. “Daarbij denken de mensen van ABOS heel no-nonsense mee. Ze ontzorgen ons. ABOS kijkt breder dan alleen een inspectie. Zo geven ze bijvoorbeeld advies over de herinrichting van onze speelplaatsen. Dankzij het advies kunnen we met weinig middelen toch iets neerzetten waarmee de burgers tevreden zijn. ABOS hamert er dan ook op dat het wel veilig moet zijn. Dit totaaladvies is echt de meerwaarde van ABOS.”

Onafhankelijk

Voor Van Langen is de onafhankelijkheid van ABOS een grote meerwaarde. “ABOS is geen leverancier die z’n eigen spullen keurt. Als onafhankelijke partij kunnen ze alle type speeltoestellen met dezelfde precisie keuren. Daardoor is het advies van ABOS een betrouwbaar advies!”

Elkaar weten te vinden

Van Langen werkt al meer dan 35 jaar bij de Gemeente Opmeer. Hij kent de gemeente door en door. “We hebben een eigen woningbedrijf en eigen groendienst. Het onderhoud van sportvelden, kunstgras, begraafplaats, gladheidsbestrijding, evenementen en speeltuinen doen we in eigen beheer. Ook burgers en vrijwilligers helpen met het onderhoud van het groen. De gemeente is klein, maar we weten elkaar te vinden. ABOS waarborgt voor al onze inwoners de speelveiligheid."

Een detailfoto van het aandraaien van schroeven op een speeltoestel gevuld met kinderen
ABOS biedt het totaalpakket. Voor een schroefje bellen ze je niet op, dat regelen ze gewoon. Ook zijn ze onafhankelijk.
Een profielfoto van Harry van Langen

Harry van Langen

Coördinator groenbeheer

Gerelateerd project

Voor Recreatieschap Stichtse Groenlanden in de provincie Utrecht verzorgt ABOS inspectie, reparatie en onderhoud. Vanaf Lage Vuursche tot aan de Uiterwaarden van de Lek waarborgen de inspecteurs van ABOS speelveiligheid.
Een ABOS-medewerker staat in laagwater met een waterbestendige overall en werkt aan rubberen overbrugging